• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Artikel

Vedlikehold av skinnsko og -støvler

Artikel Pleje Af Lædersko

Rengjøring av skinnsko

Skinnsko kan saktens holdes pene så lenge de får riktig stell. Tørk forsiktig av dem, og husk å tilføre fuktighet og impregnere etter behov.

Skinnsko rengjøres best med litt vann på en klut. Det er viktig at skoene ikke blir for våte. Hvis det ikke hjelper med bare vann, kan du tilsette litt brun såpe eller såpespon i vannet.

Tørking av skinnsko

Skinnsko skal tørke forsiktig – ikke i varmeskap, på radiator eller på et varmt gulv. Legg i stedet avispapir i støvlene, som kan suge ut fuktigheten, og la støvlene stå og tørke i romtemperatur. Husk å ta ut innleggssålene, hvis de er uttakbare.

Kort sagt

Tørk forsiktig av dem, og husk å tilføre fuktighet og impregnere etter behov.

Tilfør fuktighet

Skinn krever fuktighet for ikke å tørke ut og sprekke. Tilfør skinnfett eller skinnbalsam med jevne mellomrom. Hvis fargen er blitt litt borte på utsatte steder, kan du også bruke skokrem med samme farge som skoene.

Husk å impregnere

Det er en god idé å impregnere skinnsko med jevne mellomrom. Særlig når veiene saltes – veisalt kan ta hardt på skinn. Sørg også for at skoene er rene før du impregnerer, og at det impregneringsmiddelet du har kjøpt, passer til skinn.