• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
185 produkter
Sorter etter:
Du har sett 24 av 185 produkter

Høyhælte sko

En gang i tiden var det faktisk menn som gikk i høyhælte sko, ikke kvinner. Dersom man skal tro på historien gikk mennene med høyhælte sko for å vise at de hadde status i samfunnet. Det dreide seg selvsagt om sosial status. Ved å gå i høyhælte sko visste mennene to ting. Det første var at de viste verden at de var velstående nok til å et tjenerskap som kunne arbeide for dem. De høye herrer hadde andre ting fore. Det andre aspektet dreide seg rett og slett fysisk høyde så de kunne se ned på andre mennesker.

I dag er situasjonen snudd på hodet. Det er mange kvinner i verden som ikke kan tenke seg å la være å gå i høyhælte sko i en eller annen form. Mange av de kvinnene som går i høyhælte sko på en nesten daglig basis er også verdifulle medlemmer i arbeidslivet.

Det er nærliggende å tro at de herrer som gikk med høye hæler en gang i tiden hadde fått et alvorlig sjokk dersom de kunne se hvordan denne situasjonen har utviklet seg. I tillegg til alt det andre som har skjedd i verden siden den gangen.

Det finnes forskjellige typer høyhælte sko

Skoringen fører et stort utvalg av høyhælte sko fra mange forskjellige merker. Nesten alle av de mest populære skomerkene som produserer egene kolleksjoner med damesko lager også ofte egne modeller av høyhælte sko. Dette er jo logisk i og med at denne typen sko er ofte brukt av kvinner verden over.

For å gjøre det litt lettere for kundene våre å finne de høyhælte skoene de faktisk ser etter har vi i Skoringen delt opp utvalget vårt av høyhælte sko i to hovedkategorier. Den første kategorien er sko som kan klassifiseres som pumps.

Dette er sko som har en lav hæl som hovedregel kan brukes sammen med arbeidsantrekk eller halvveis formelle antrekk som man kan bruke under en handlerunde i byen på dager når man har en dag fri fra arbeid.

Den andre hovedkategorien består av det som kalles for festsko. Som navnet på denne kategorien indikerer består den av sko som har en relativt høy hæl som det er meningen at man skal bruke sammen med de beste antrekkene sine. Alt dette for å sikre at man kan gjøre et inntrykk på festen.

Det er jo aldri sikkert hvem man møter på en fest. Vi sier ikke noe på at mange damer ønsker å gjøre et godt førsteinntrykk ved å legge litt ekstra innsats i komplementere det fineste antrekket de har i garderoben med et par flotte festsko.

Uansett om du ønsker å gå til anskaffelse av et nytt par med pumps til jobben eller nye festsko til festlighetene som er rett rundt hjørnet er vi som arbeider her hos Skoringen relativt sikre på at damene som ser etter nye sko i utvalget vårt finner noen høyhælte sko som de kan tenke seg.

Ta pauser fra høye hæler

Ja da, tittelen på dette avsnittet kan virke litt malplassert med tanke på at vi har brukt litt tid på å argumenter for bruk av sko med høye hæler. Sko med høye hæler passer til sitt bruk, men det er ikke noe i veien for å velge flate sko når det passer seg slik.

Det er nemlig sånn at det å bare gå i høye hæler ikke er optimal for foten. Det er selvsagt mulig å bare gå i høyhælte sko, men det beste er nok å variere høyden på skoene du bruker til daglig.

For det første sørger denne variasjonen i høyde for at muskulaturen i leggene ikke blir overbelastet. Det er alltid en fordel for det kan ta lang tid å bli kvitt en betennelse dersom den får sette seg i beinhinnene.

For det andre vil det at du benytter deg av andre sko i tillegg til de med relativ høy hæl gjøre sitt for å sørge for at vil være stas når du først går med festskoene dine i et selskap ved en spesiell anledning. Det er enkel psykologi. Det man gjør ofte er det fort gjort å gå litt lei av, mens det er stas å få gjøre noe man ikke gjør alt for ofte.

Har du behov for hjelp?

Dersom du har behov for mer hjelp enn det du finner her inne på nettbutikken, bør du ta en tur innom en av våre fysiske butikker. Våre ansatte har fått en grundig opplæring i sko, så de kan sikkert svare på spørsmålene du måtte ha når det kommer til forskjellige typer sko.