• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
85 produkter
Sorter etter:
Du har sett 24 av 85 produkter

Tilbehør

En sko befinner seg ikke alene i verden. Rundt seg er den omgitt med løse og utskiftbare deler som innersåler, geleprodukter, pigger til sko og lisser. Og der er pleiemidler for at de skal holde seg fine og vare lenge. Og så har vi gode hjelpere som skohorn og børster. På Skoringen finner du tilbehøret du trenger til favoritt-skoene dine.

Når du først har brukt litt tid til å finne fram til de beste skoene, passer det godt å perfeksjonere opplevelsen for føttene dine med det beste utstyret. Se det fortreffelige utvalget vår, og suppler skoskapet ditt med de effektene du trenger.

Den viktige skosålen

Skosålen er fotens nærmeste kontaktflate. Det er med den du gjør de nødvendige tilpasningene. Riktige såler til rett sko utjevner den halve størrelsen som gjør den litt for stor. Den utgjør likeledes en god og myk polstring under foten.

Med den utjamningen som skjer ved hjelp av en skosåle, risikerer du ikke at foten sklir. Føtter som sklir fram og tilbake innvendig i skoen er ikke behagelig, og du kan få gnagsår av det.

Det er ikke til å unngå at du svetter på føttene. Det gjelder uansett hvor gode skoene er. Men det avhjelpes med såler med god absorberingsevne. Hvis du er opptatt av fothygiene er det slike såler du skal se etter.

Brodder til glatt føre

Glatte veier fører til fulle hus på legevakta når sesongen er på sitt verste. Og det er slett ikke bare eldre som trekker kølapper der. Når man først faller, faller man hardt. Muligheten for benbrudd er absolutt til stede.

Brodder er den beste måten å forebygge på. Da får du et godt grep på glatt føre.

Ellers kan fall skje både forover og bakover. Det første skjer når forfoten på det bakerste benet sklir bakover i det du tar et skritt frem. Særlig ubeleilig er det i en nedoverbakke. Du kan ta deg for med hendene hvis du rekker det, men da er håndleddene utsatt.

Du risikerer å falle bakover når den fremste foten tar et skritt fram. Her er lårhalsen og bekkenet særlig utsatt. Det er ikke til å forbauses over at de som tidligere har vært utsatt for slike insidenter sverger til brodder. Det beste er selvfølgelig om man har skaffet seg broddene før dette skulle skje.

Det er spesielt eldre og gravide som trenger brodder, men stadig flere yngre ser nytten av å kunne sette solide spor med sko som ikke sklir på glatt føre.

Skolisser

Lisser er utskiftbart utstyr på alle sko. Ryker skolissene er det nye å få kjøpt i alle farger og lengder. Du er på ingen måte bundet av de lissene som fulgte med du kjøpte skoene.

Det praktiske med skolisser kan neppe overvurderes. De gir deg kontroll over fottøyet som du kun kan få med disse. En lett snøring sørger for at skoen fester seg godt på foten og ikke sklir. Dessuten stenger den for kulden utenfra ved den strammes over ankelen.

Å lære å knyte skolisser hører jo også med til den allmenne dannelse. Den dagen den mindreårige utfører dette på egen hånd, er en merkedag.

Til skohornets fremme

Som posthornet er symbolet på postvesenet, burde kanskje skohornet være skoforhandlernes merke? Her er kanskje konkurransen med skolesten litt for sterk.

Men ikke mindre er skohornet, eller skojernet som det også kalles, et godt hjelpemiddel når man tar på seg lissefrie sko. Skohornet fås i både kort og langt format, avhengig av hvor dypt man er villig til å bøye seg når man tar på seg skoene.

I begge tilfellene er det lett å få skoen til å gli på plass ved hjelp av skohornet. Det er ikke nødvendig å dra med hendene eller presse foten nedi.

Slik steller du skoene

Det er mange midler til pleie av skotøy på Skoringen. En god skopuss forlenger fottøyets levetid og holder det i presentabel stand.

For en god skopuss starter du med å ta av lissene. Disse skal ikke pusses, og du vil jo helst komme til bak dem. Så tar du og fjerner smuss, støv og annet som har satt seg på overflaten. Til nød kan du bruke en gammel tannbørste til dette.

Deretter påfører du skobalsam. Det gjør du for å tilføre skinnet fuktighet. Du begynner ved sålen og jobber deg oppover. Du kan gjerne smøre den på i sirkelbevegelser. La det tørke og fjern eventuell overflødig balsam.

Deretter er turen kommet til skokremen. Det militære svennestykket mange har måttet lære seg i løpet av førstegangstjenesten.

Kremen skal selvfølgelig ha sammen farge som skoene. Den kan påføres på samme måte som skobalsam. Vær nøye med at du dekker hele skoen. La kremen tørke 4-5 minutter og tørk av det overflødige.

Hvis du ønsker litt ekstra glans, kan du polere dem. Å gni med en gammel sokk er en god måte å få dem til å skinne på.

Å impregnere Timberland sko

Å ha et par gode Timberland sko rede i entreen gjør deg forberedt på det meste. Men også disse skoene trenger stell.

Etter bruk bør de rengjøres ved at du børster dem frie for smuss og det som måtte ha festet seg på ferden. Det gjør heller ikke noe å vaske dem med jevne mellomrom. Å skylle dem i lunkent vann gjør susen.

Ellers bør du knyte støvlene. Det forhindrer slitasje på hælknappen.

Timberlandstøvlene er vanntett og smussavvisende. Impregneringen som er lagt når du kjøper den holder også en god stund.

Ellers skal impregnering skje på tilsvarende måte som annet godt lær-fottøy og med anbefalte impregneringsmidler.

Alt av skotilbehør hos Skoringen

Skolissene, broddene, sålene og pussemidlene til skoene dine finner du her på Skoringen. Du kan handle i en av våre forretninger og spørre om råd hos forhandleren, eller du kan kjøpe det på nett og eventuelt stille spørsmålene dine til vår kundeservice mellom 09.00 og 14.00 på hverdager.

Bestill i dag. Vi tilbyr gratis levering.