• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
14 produkter
Sorter etter:
Du har sett 14 av 14 produkter

Clarks

Clarks-sko er tidløse og klassiske sandaler til den kvalitetsbevisste kunden. Alt startet med et glimt av inspirasjon i en liten engelsk landsby tilbake i 1825. James Clark arbeidet ved brorens garveri, og mellom sauefeller, lærbiter og rester tenkte han plutselig “slippers” - og kort tid etter solgte den første sandalmodellen fra Clarks 1000 par om måneden.

I løpet av få år fikk brødrene to priser ved en stor utstilling av industriarbeid i London, og siden da har det bare gått fremover.

Clarks - tidløse og klassiske sko og sandaler

Britiske Clarks har i dag oppnådd ikonstatus. Takket være et bredt spekter har merkevaren klart å lykkes over hele verden, og noen modeller har til og med blitt klassiske favoritter.

Vi skal helt tilbake til år 1825 for å finne starten på Clarks-eventyret. Ideen om å utvikle sko og sandaler kom fra James Clarks som bodde og jobbet i en engelsk landsby ved familiens garveri. Det tok ikke lang tid før drømmen var blitt en realitet. James og broren hans mottok til og med to utmerkelser fra en industriutstilling i London og resten er i dag historie.

Clarks absolutte bestselger er Desert Boot, som kom på 1950-tallet. Denne ble designet av Nathan Clark, som hadde vært stasjonert i Burma under andre verdenskrig, og som ble designet på oppfordring fra hans bror.

Skaff deg dine nye Clarks sko og sandaler i Skoringens nettbutikk

Hos Skoringen kan du velge mellom et stort utvalg avnyheterfra Clarks-sko og sandaler. Clarks er unektelig forbudet med lidenskap, stil, kvalitet og godt håndverk, alt utført i et tidløst design. Clarks sko og sandaler er ikke bare behagelig for øyet, men er også komfortable og gir god støtte og for trette føtter!

Clarks - hipt brand i mange miljøer

Selv om Clarks-sko ikke akkurat synes å tilhøre hip hop-miljøet, var det faktisk mange rappere som valgte å sko seg med Clarks og mange folk fra Jamaica valgte å bruke dem til kostymene deres. Reggae og hip hop- artister som Dillinger, Trinity, Little John og mange andre sang villt om Clarks-skoene. I en mer moderne sammenheng finner vi Clarks i den uhyre populære TV-serien Breaking Bad, hvor hovedpersonen Walter White skodde seg med nettopp Clarks.

Teknologien bak Clarks

Clarks-virksomheten bestrever stadig å utvikle bedre fottøy med innovative teknikker samt materialer, men samtidig holde seg lojal til merkets fortid og tradisjonelle skomakere. I dag utvikler brandet Clarks sko, Clarks sandaler, Clarks boots, Clarks pumps og Clarks-sko dame med en legendarisk holdbarhet, hvor du i aller høyeste grad er sikret å få mest mulig igjen for pengene.

Clarcks wallabees

Snakker vi her om verdens behageligste sko? Med et omslag som former seg så direkte etter føttene at man knapt kunne tro det var mulig, er Clarks wallabees omfavnet av store grupper i samfunnet. Det de har til felles er at de ønsker føttene sine alt godt. De kan bare ikke skjemmes bort nok.

Utformingen og snittet er inspirert av mokasiner. Du kjenner til det fottøyet som indianere alltid brukte i gamle westernfilmer eller i Sølvpilen-bladene? De hadde på seg disse for at de skulle kunne smyge seg lydløst inn på fienden. Etter å ha uskadeliggjort vakten var det vanlige å slippe hestene løs slik at motstanderen ikke lenger hadde den nødvendige mobilitet.

Men mokasinen ble også brukt i det virkelige liv, og har inspirert mange skotyper. Ikke bare Clarks wallabees.

Det sies at William Clark allerede i 1880 laget utkastet til denne skoen. I hans tidsperiode følte de seg kanskje nærmere de samtidige siouxene. Det kunne også hende at Buffalo Bills western-sirkus hadde besøkt byen, slik at han hadde sett dem der.

Sin nåværende form fikk den i 1950-årene av Nathan Clark. Med den karakteristiske sålen ble skoen perfeksjonert i den grad at den ikke er forandret siden. Skoen har vært kontinuerlig etterspurt siden da.

Spesielt tok salget av på 1990-tallet da hip-hop folket fikk øynene opp for den. Man kan ha delte meninger om musikken deres, men det er lite som slår uttrykket deres når det gjelder stil og komfort. Vide bukser og løse jakker simpelthen oser av komfort. Det er ikke rart at de ser så selvfornøyde ut når de synger.

Det hadde de neppe vært med ukomfortable sko. En lykkelig hiphoper trasker rundt eller danser helst i sine Clarks wallabees. Det var særlig gruppen Wu Tong Klan som førte an på gulvet her. Skoen var ganske så synlig i musikkvideoene deres, og de laget sågar en tekst om den i 1993. Mange fulgte etter.

Clarks Desert Boots

Ørkenstøvlene er en annen klassiker. Igjen er det ikke tilfeldig at fottøy som er spesiallaget for praktiske forhold, gjerne ekstreme, blir modell for brukssko og mote i ettertid.

Vi kan jo bare se for oss hvordan britiske offiserer og soldater som ble utstasjonert i koloniene måtte endre seg radikalt i både vaner og med hensyn til utstyr. Det var ikke som å spasere på den britiske landsbygda eller i Londons gater.

Det gjaldt også dem som måtte tilbringe tjenesten sin i Kairo. Her måtte man være forberedt på lange utmarsjer hvor man tråkket i sand, og hvor det kun var ørken så langt øyet kunne se. Da måtte de ha støvler som taklet forholdene. Støvler med langt skaft slik at sanden ikke trengte inn var et krav. Men ettersom det ikke er direkte kaldt i ørkenen, behøver det på den annen side ikke å sløses med foret.

Det var da Nathan Clark var utkalt til tjeneste i den åttende armé under annen verdenskrig at han fikk øynene opp for disse. Han befant seg egentlig i Burma, men de ørkenvante styrkene fra Kairo dukket også opp der. Da fikk den gode skofabrikanten en liten stund noe annet å tenke på enn de pågående krigshandlingene.

Noen år etter den store krigen dukket resultatet av dette opp, første gang på Chicago Shoe Fair i 1969. Deretter bar det til forsiden i det legendariske Esquire Magazine. Slik skulle folket fra nå av kle føttene sine i fredstid.

Ørkenskoene til Clarks slo godt an overalt. Noen grupper gjorde støvlene til den del av sitt image. Det gjelder de såkalte Beatnikene i USA på 1960-taller og The Jamaican Rude Boys.

I dag opprettholder skoene stort sett det samme utseende. Det er samtidig gode året-rundt-støvler. Med unntak av de aller kaldeste dagene, kommer du deg lett rundt på den behageligste måten med par Clarks Desert Boot.

Clarks Orinoco Club

En annen type gode støvler fra Clarks er Orinoco Club. Det er en variant av Chelsea boots, og er følgelig en svært urban støvel.

Denne type støvler har overlevd i motebilde i mange år, og kommer igjen og igjen. Det er støvler som skapt til å tråkke asfalt uten at de mister stilen.

Clarks Kendra

Clarks Kendra er den ultimate sko-modellen for Damene. Med en hælhøyde som bringe deg opp på et nivå som hever deg godt over normalen, men likevel ikke så mye at det blir problemer med fremkomsten, er den nærmest universell i sin bruk.

Kendra er klassiske pumps som kan brukes til så vel arbeid som fest. Vi snakker om en rett hæl og en anelse platå helt foran. Hælhøyden utgjør gjerne åtte centimeter, med litt variasjon for ulike modeller.

Clarks Loafers

Clarks har selvfølgelig også sine loafers – også omtalt som de gode loffeskoene. De er elegante i snittet og fremfor alt lette å kippe seg i farten. Noen kaller dem de ultimate pub-til- pub skoene, men de har selvfølgelig et mye bredere anvendelses-område enn dette.

Clark har loafers både til damer og herrer.

Clarks sandaler

Clarks sandals er enda en ting du bør ha klar i skoskapet. Med sine gode såler og åpne kropp er dette de beste skoene du kan ta på deg på varme sommerdager. De er også beviset på at du kan være stilig i sandaler.

Clarks sko i Norge

Clarks sko kan du kjøpe i Oslo eller i nettbutikk fra Skoringen. Vi har Clarks original men shoes, Clarks støvler og Clarks Buty.

Skoringen er I det hele tatt stedet du bør henvende deg for sko fra Clarks.

Hos Skoringen vil du garantert finne noe for din egen smak og Clarks sko eller sandaler til en hvilken som helst anledning. Bruk filterfunksjonen på Skoringens nettside for å finne din egen Clarks favoritt. Skoringen tilbyr i tillegg rask levering, gratis frakt og retur, og selvfølgelig god kundesupport med mange dedikerte ansatte som vil hjelpe deg hvis du har spørsmål.