• COVID-19: Vi tar våre forholdsregler og passer godt på både våre medarbeidere og kunder. Det kan være endrede åpningstider og butikker som er stengt. Les mer her.
  • Hvis du har kjøpt en vare i en av våre butikker, så er retur- og byttefristen utvidet til å gjelde 60 dager fra datoen på din kassalapp. Les mer.
ARTIKEL

Vedlikehold av sko og støvler med tex-membran

Tørking av fottøy med tex-membran

Etter hvert er det kommet tex-membran, som f.eks. Goretex eller Sympatex, i mye fottøy til barn. Fordelen med tex-membran er at den gjør fottøyet både vanntett og pustende. For å beskytte tex-membranen, må man være oppmerksom på følgende:

Tex-membraner tåler ikke høye temperaturer. Derfor skal du tørke dem forsiktig – ikke i varmeskap, på radiator eller på et varmt gulv. Legg i stedet avispapir i støvlene, som kan suge ut fuktigheten, og la støvlene stå og tørke i romtemperatur. Husk å ta ut innleggssålene, hvis de er uttakbare.

Vask av fottøy med tex-membran

Hvis sko eller støvler med tex-membran blir skitne, kan man tørke av dem med en klut. Hvis de legges i vaskemaskinen, legges i bløt eller skylles, risikerer man at membranen blir skadet.

Impregnering

Husk å impregnere fottøy med tex-membran både før bruk og løpende – helst hver 7.–14. dag, avhengig av hvor ofte de blir brukt. Det er viktig at skoene er rengjort og tørre, og at impregneringen ikke inneholder silikon.

Membranen i tex-sko som impregneres jevnlig, holder over åtte ganger lenger. Impregnering forlenger membranens levetid, men hvis skoene ikke er vanntette når de impregneres, blir de det heller ikke av at man impregnerer dem.