• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Kundeservice

Skopleie

Velkommen til vår side om skopleie

Ta vare på dine sko

Nye sko skal impregneres før de tas i bruk. Og husk at det er bedre med tre tynne lag enn med ett tykt! Ved regelmessig gjentakelse forbedres virkningen.

Skitne sko må rengjøres før du pleier dem. Bruk f.eks. en myk børste, fuktig klut eller svamp, og påfør deretter et pleiemiddel som er beregnet til det materialet skoen er laget av. Skoene holder seg pene mye lenger hvis du pleier dem regelmessig.

Føttene avgir en god del fuktighet som skal fordampe gjennom skoenes åpninger og materiale, mens resten absorberes av strømpene dine. Derfor bør du bytte sko hver dag så materialet får lov til å hvile.

Husk at lærsåler er gode å gå på, men at de verken er vanntette eller spesielt slitesterke.

Det er en god ide å bruke skoposer og skoblokker til skoene når de ikke er i bruk, eller når du setter dem vekk for sesongen.

Det er lurt å bruke halvsokker i stedet for å gå barbeint i skoene.

Bruk alltid riktig skopleiemiddel. På den måten unngår du å ødelegge skoene, og de holder lenger.

Husråd

Den naturlige veien til pene skoen
I tillegg til de mange profesjonelle skopleieproduktene du finner hos skoringen, finnes det mange og svært effektive husholdningsartikler som hjelper deg med å holde fottøyet ditt pent.

Irriterende klister
Lim-/klistermerker på skoene etter f.eks. prislapper eller merker ser stygt ut, men kan fjernes effektivt med vanlig impregnering eller sprit

Skinn med folder
Hvis skinnskoene eller støvlettene dine har fått en uønsket fold, kan du glatte ut skinnet ved å gni folden med baksiden av en skje. Deretter behandler du skoene med vanlig skokrem.

Irriterende rynker
Du holder de lange støvlettene dine pene og rynkefrie ved å fylle ut skaftet med f.eks. en sammenrullet avis.

Riper i lakken
Hvis de fine lakkstilettene dine trenger en oppfriskning, kan du finne en neglelakk som matcher fargen og "lappe" ripene.

Slitte hæler
Hvis skinnet eller materialet på skohælene dine blitt slitt, kan du glatte det med baksiden av en skje. Lim deretter med et spesiallim beregnet til lær/gummi.

Kjedelig ruskinn
Har du sko eller støvletter i ruskinn, og er de blitt grå og kjedelige, så kan du friske dem opp med et dampbad! Kok opp vann, og ta gryten bort fra varmen. Hold skoen over, men ikke for nærme, og la ruskinnet bli fuktig. Børst deretter ruskinnet forsiktig med en helt ren børste. Sett deretter fottøyet til tørk.