Klikk & Hent etter 1 time
Gratis levering
Gratis bytte og retur i alle våre butikker
Klikk & Hent etter 1 time
Gratis levering
Gratis bytte og retur i alle våre butikker
Klikk & Hent etter 1 time
Gratis levering
Gratis bytte og retur i alle våre butikker
GUIDE

Guide: Hvilke tøfler skal jeg velge?

Hva bør du ta hensyn til når du kjøper tøfler? Få en oversikt her.

Kort sagt

Tøfler brukes til så mangt, så når du skal finne det riktige paret, er det lurt å tenke over hva som er viktig for deg.

Hvilket materiale skal jeg velge?

Tøfler brukes til så mangt, så når du skal finne det riktige paret, er det lurt å tenke over hva som er viktig for deg. De fleste tøfler er satt sammen av flere materialer, og derfor er det fint å vite litt om egenskapene til ulike materialer.

Tøfler med ull

Hvis du vil ha noe varmt og godt rundt føttene, er ull et ypperlig valg. Ull har svært gode isolerende evner, og holder føttene varme. Dessuten absorberer ull fukt fra føttene uten at tøflene føles klamme.

Se våre tøfler med ull til barn her

Tøfler med skinn

Tøfler i skinn er slitesterke og holder seg pene, selv når de blir brukt mye. Skinn er dessuten et pustende materiale som former seg etter foten jo mer det blir brukt.

Se vår tøfler med skinn her

Andre materialer

Mange tøfler lages i andre materialer som igjen har ulike fordeler. Du kan for eksempel skru opp sofakosen enda et hakk og velge et par strikkede tøfler. Kanskje er du mest opptatt av hvordan de ser ut, og her er det noe for enhver smak. Finn flotte fargerike modeller i ulike tekstilmaterialer, eller gå for helt enkle og stilige ballerina-modeller.

Se vår tøfler med andre materialer her

Harde eller myke såler?

Harde såler gir stabilitet og et godt fotfeste, noe som kan være en fordel hvis du er litt ustø på bena eller har glatte gulv. Bruker du tøfler når du går ut med avfall eller henter posten, er det praktisk med en kraftigere såle som tåler litt og isolerer mot kulde fra bakken.

Myke såler

Myke såler er fleksible, lette og lyddempende. Det kan være en fordel hvis du for eksempel bor i en leilighet eller et hus hvor det er lytt. Elsker du å kose deg i sofaen med tøflene på, er kanskje myke såler det rette valget for deg.

Med eller uten hælkappe?

Liker du å kunne smette på deg tøflene i en fei, er det greit å vite følgende:

Uten hæl

Tøfler uten hæl er praktiske fordi de er enkle å smette på og av seg.

Med hæl

Tøfler med hæl sitter bedre på foten. De gir et godt feste om hælen, og foten blir mer stabil.

Tøfler til børn?

Skal du kjøpe tøfler til barn, er det viktig å vite følgende:

De små føttene tilbringer mye tid i sko og støvler, så når det er tid for å leke innendørs, er bare tær og sokker alltid best.

Bare tær eller sokker sørger for at føttene kan bevege seg fritt, samtidig som man trener muskulaturen under foten. Føtter trives altså best uten sko når man befinner seg innendørs.

Tøfler kan likevel være en god løsning i noen tilfeller. Det kan hende at det er gulvkaldt, eller at barnehagen har en regel om at barna må ha på seg tøfler.

Skal du kjøpe tøfler til barn, er det viktig å vite følgende:

Godt feste

Uansett om du velger sokker, skinntøfler eller vanlige tøfler, må du sørge for at barnet har godt feste på glatte gulv når det er mye aktivitet og lek.

Kjapt av, kjapt på ...

Når det gjelder tøfler, er det viktig at de har justerbar lukking som for eksempel borrelås, som sikrer at de sitter godt på foten – samtidig som at barnet kan smette raskt inn og ut av dem.

Kald på føttene eller kalde gulv?

Har barnet ditt bruk for ekstra varme til føttene, anbefaler vi tøfler i en ullblanding. Da holdes føttene varme, samtidig som at fukt absorberes.

Barneføtter vokser fort ...

Husk derfor å sjekke om tøflene passer med jevne mellomrom. Få hjelp til å ta mål av barnets føtter her.

Tøfler til kvinner

Tøfler til menn

Tøfler til barn