• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Artikel

Lag et fotavtrykk i selvtørkende leire

Aftryk I Ler Header Fb

Det kan være fint å ha noen minner å se tilbake på som viser hvordan babyen din vokser – for eksempel et fotavtrykk. Hvis du trenger en kreativ gave til besteforeldre, en tante eller lekeonkel, er fotavtrykket også en søt og enkel idé. Alt du trenger er maisenna maisstivelse, natron og vann – og så har du en deig av leire som er klar for et fotavtrykk.

Slik gjør du det

1: Bland 2 dl natron, 1 dl maisenna maisstivelse og 1 ½ dl vann i en gryte.

2: Varm innholdet på svak varme i 10–12 minutter. Rør i gryten hele tiden. Når konsistensen er som potetmos, tar du gryten av platen.

3: Legg innholdet i gryten på et stykke bakepapir med et fuktig kjøkkenhåndkle over. La det avkjøles og bli helt kaldt. Så er leiren klar til å jobbes med.

4: Du kan bruke en kjevle for å kjevle ut den kalde leiren som en pizza. Det er lurt å kjevle deigen på et bakepapir. Da er det lettere å flytte avtrykket senere. Hvis deigen har blitt tørr, kan du tilsette litt vann. Hvis den har blitt klissete, kan du tilsette mer maisenna.

5: Når du har fått en jevn tykkelse og overflate på leiren, kan du legge en bolle, tallerken eller lignende oppå og skjære med en kniv langs kanten på den. På den måten får du en fin, rund skive som du kan lage fotavtrykket i. Fjern overflødig leire, og fukt eventuelt kanten av den runde leiren med litt vann slik at den får en fin finish.

6: Nå er du klar til å lage fotavtrykket i leiren. Det gjør du ved å sette barnets fot ned i leiren. Pass på å få både tær og hæl med i avtrykket. Du kan lage et hull øverst i leiren hvis du ønsker å henge avtrykket opp på veggen med en snor. Bruk et sugerør, bunnen av en bordkniv eller lignende til det. Du kan også skrive barnets navn og alder i leiren.

7: La det ferdige avtrykket tørke i én til to dager. Når det er helt tørt, kan du trekke en snor gjennom hullet på toppen og binde den sammen. Heng avtrykket opp på veggen.