• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Artikel

Riktige sokker i riktige sko

Artikel De Rigtige Strømper

Skoene og sokkene må passe sammen

Når barna trenger nye sokker, går vi ofte for noen i bomull uten helt å tenke oss om. Men tar vi en nærmere kikk på materialets egenskaper, ser vi at det i alle fall ikke er det beste valget i kombinasjon med vinterstøvler ...

Det er kanskje ikke alle som er klar over det, men sokkene er avgjørende for hvorvidt barna får fullt utbytte av vinterstøvlene sine. Hvis støvlene holder på varmen og leder fuktighet vekk fra foten, men sokkene gjør det motsatte, blir resultatet våte og kalde føtter. Derfor er det også lurt å ofre sokkene en ekstra tanke når du først er ute for å kjøpe nye vinterstøvler.

Kort sagt

Når barnet ditt bruker vinterstøvler, er det best å kombinere dem med et par sokker i en blanding av ull og syntet. Bomullssokker passer kun i sko hvor barnet ditt ikke risikerer å få det for varmt.

Bomull er fint i sommerhalvåret

Det er stor forskjell på tekstilenes egenskaper. Folk flest har en stor andel bomullsplagg i garderoben, og bomull har mange positive egenskaper. Det er et lett materiale som føles behagelig mot huden, og fungerer derfor bra i sommerhalvåret.

Velg ull og syntet i vinterhalvåret

I vinterhalvåret kommer bomullen til kort. Bomull holder nemlig ikke like effektivt på varmen som andre tekstiler, og hvis vi begynner å svette, sliter bomullen med å lede fukten vekk fra huden. Dette fører igjen til at føttene avkjøles. Dette er grunnen til at mange unngår bomull når de trener, og heller velger et svettetransporterende materiale.

Sokker i blandingmaterialer til tex-støvler

På samme måte som at vinterstøvlene helst skal være isolerende og svettetransporterende, bør også sokkene kunne holde på varmen og transportere bort fukt fra føttene. Her kan ull og syntetstoff noe ikke bomull kan.

Ull kan absorbere store mengder fukt uten selv å føles fuktig eller miste evnen til å isolere. Dessuten er ull naturlig bakteriedrepende, og kommer derfor ikke til å lukte vondt på samme måte som et par bomullssokker.

Syntetiske materialer, som for eksempel polyester, leder fukten vekk fra foten og ut i støvelen. Dette er effektivt hvis barnet ditt har et par vinterstøvler som puster, for eksempel skinnstøvler eller støvler med tex-membran. Pustende støvler kan nemlig lede fukten videre ut av støvelen.