• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Artikel

Tex-membraner – vanntette og pustende

Artikel Om Tex

Vand- og vindtæt

Tip

Unngå bomullssokker. Det er viktig at barnet ikke har bomullssokker på i vinterstøvlene. Bomullssokker holder på fuktighet og gjør føttene kalde. Bruk derfor sokker i ull eller kunststoff, eller i en kombinasjon av begge – særlig hvis barnet har støvler med membran, da den kan lede overskytende fuktighet ut av støvelen.

Tex-membraner blir mye brukt i fottøy for å gjøre det pustende og samtidig vann- og vindtett. Membranen ligger typisk mellom yttermaterialet og fôret, som begge beskytter den mot slitasje. Selve membranen består ofte av polyuretan (PU) eller ekspandert polytetrafluoretylen (ePTFE).

Slik fungerer de

De fleste membraner har mikroskopiske porer som gjør det umulig for vannmolekyler i fast form (vann) å trenge gjennom. Til gjengjeld er porene store nok til at vannmolekyler i gassform (vanndamp) kan slippe ut av skoen. Påden måten kan dampen fra varme føtter slippe ut, mens regnvann ikke trenger inn.

Tapede sømme

Membranene er 100 % vanntette, men hvis fottøyet også skal være 100 % vanntett, må sømmene tapes. Derfor har mange tex-støvler tapede sømmer.

Se vårt utvalg av vanntette og pustende vinterstøvletter med tex-membran.