• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Artikel

Tips om sokker til babyer

Artikel Strømper 2

Små, myke babyføtter er noe av det fineste som finnes, og derfor fortjener de også ekstra omtanke når det kommer til valg av sokker. Her får du de beste tipsene våre.

1. Velg riktig materiale

For de aller minste barna er det bra med så myke og behagelige sokker som mulig i f.eks. frotté helt uten strikk eller noe som strammer.

Når barnet blir litt eldre står valget mellom bomull, ull eller et blandingsprodukt. Det er veldig stor forskjell på egenskapene til tekstilene. En stor del av klærne i folks klesskap består av bomullstekstiler, og bomull har mange positive egenskaper. Det føles behagelig mot huden og har en fin letthet som fungerer bra. Til babyer som er varme, er ull og blandingsprodukter et godt alternativ til bomull. Dette er materialer som de små føttene lettere kan puste i.

Det er en god idé å velge sokker som er Oeko-Tex®-sertifisert. Det er din garanti for at sokkene ikke utsetter barnet ditt for unødvendige kjemikalier.

2. Sparker babyen din av seg sokkene?

Mange foreldre opplever at babyen sparker sokkene av seg i løpet av lek eller søvn. Da kan det være lurt å sjekke om sokken har strikk ved ankelens smaleste ledd. Ellers er det fort gjort at sokken blir sparket av de små føttene.

Altfor store sokker glir også lett av foten, så sjekk at du har fått tak i riktig sokkestørrelse.

3. Finn riktig størrelse

Hvilken størrelse har de små føttene? Dette er et veldig godt spørsmål, og det vil være forskjellig fra baby til baby. Men som regel kan du gå for at den nyfødte bruker størrelse 10–12 eller 13–15 til omtrent 4 måneders alder, og deretter bruker størrelse 16–18 til 8–9 måneders alder.

4. Forsterkning i hæl og tå

Sokkene dine blir alltid slitt først under hælen og i tuppen. Slik er det for barn også. Derfor kan det være en god idé med en ekstra forsterkning i hæl og tå.