• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Artikel

Vinterstøvler til barn

Artikel Vinterstovler Børn

Vinterstøvletter til barn finnes i mange utgaver. Lær om de forskjellige materialene og funksjonene slik at du vet hva du skal gå etter ...

Støvler med membran

Det finnes forskjellige vanntette vinterstøvler til barn. Tex-støvler er støvler med en membran, som både er vanntett og pustende. Membranen består av et perforert materiale der hullene har en størrelse som gjør det mulig for vanndamp å slippe ut, men vanskelig for vann å trenge inn. Det betyr at fuktighet ikke så lett slipper inn i støvelen samtidig som svetten slipper ut. Det siste er viktig, for hvis føttene blir våte, blir de fort kalde. Tex-støvler med varmt fôr er det beste for barnet når det er kaldt vær.

Finn støvler med tex-membran

Husk!

Vinterstøvler skal leve opp til en lang rekke funksjonskrav for å være behagelige å ha på. I tillegg til at de skal være vanntette og pustende, er det viktig at sålen er sklisikker og at de har godt, varmt fôr.

Termostøvler

Hvis det er slapsete og vått, er det best med termostøvler. De er nemlig 100 prosent vanntette. Men det holder aldri å kjøpe bare termostøvler. De er enkle å stikke føttene i, men har ikke justerbar lukking og sitter derfor typisk litt for løst rundt foten. Derfor er tex-støvler det klart beste alternativet når været ikke byr på sludd og slaps.

Finn termostøvler

Skinnstøvler

Hvis du foretrekker skinnstøvler, finnes det også mange flotte modeller til barn – og mange av dem har også membran. Dessuten puster skinn, og det er til en viss grad vannavvisende, så barnets føtter er sikret et behagelig inneklima. Skinn krever imidlertid litt mer vedlikehold i form av skinnfett og impregnering. Akkurat som tex-støvler, skal skinnstøvler helst suppleres med termostøvler på dager da det er ekstra vått i været.

Finn skinnstøvler

Se hvordan du velger de riktige vinterstøvlettene til barnet ditt i filmen nedenfor

Tip

Unngå bomullssokker
Det er viktig at barnet ikke har bomullssokker på i vinterstøvlene. Bomullssokker holder på fuktighet og gjør føttene kalde. Bruk derfor sokker i ull eller kunststoff, eller i en kombinasjon av begge – særlig hvis barnet har støvler med membran, da den kan lede overskytende fuktighet ut av støvelen.