• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Artikel

Voksetillegg i barnesko

Artikel Voksetillæg

Barnesko skal alltid kjøpes med et voksetillegg på 1–1,5 cm. Om barnet skal ha 1 eller 1,5 cm tillegg, avhenger av skostørrelse og skotype. For eksempel er det vanskelig for de aller minste barna å gå i sko som er 1,5 cm for store. Da vil det være nok med 1 cm. Generelt trenger man litt mindre voksetillegg dess mindre skoene er.

Størrelsen på voksetillegg handler imidlertid også om skotype. Et par åpne sandaler krever ikke like stort voksetillegg som for eksempel et par vinterstøvler.

Husk!

Sjekk jevnlig om barnet sko stadig passer.
Finn den riktige størrelsen her

Hva er «voksetillegg»?

Uttrykket «voksetillegg» dekker egentlig en kombinasjon av voksetillegg, «sklitillegg» og plass til runding av skotuppen:

Voksetillegg i barnesko

Hva er «sklitillegg»

Sklitillegget skal sikre at det er plass til at føttene kan skli litt frem i skoene når barnet går. Det er derfor på tide å skifte ut skoene når det er rundt 0,5 cm igjen.

Voksetillegg i barnesko

Kan skoene bli for store?

Det er fristende å tro at man kan kjøpe ekstra store sko slik at barnet kan ha dem lenge. Men det går ikke. Fordi for store sko:

  1. hindrer barnet i å gå og løpe naturlig
  2. gjør at barnet må bruke ekstra krefter på å få med seg skoene
  3. ikke støtter barnets fot ordentlig

Det er heller ingen god løsning å bruke tykke sokker som kan fylle ut skoen, fordi de ikke hjelper mot den ekstra lengden i skoen.

Hvis du er i tvil om hvor stort voksetillegget skal være, anbefaler vi at du tar med barnet til butikken og prøver skoene.