• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
2 produkter
Sorter etter:
Du har sett 2 av 2 produkter

Tresko

Treskoen er en allsidig sko, som vi normalt anbefaler sammen med klassiske jeans eller en sommerlig kjole. Du kan gjerne bruke treskoene sammen med skjørt eller piratbukser også. Det er en klassisk kombinasjon der det er vanlig å bruke tresko

Treskoene er lette når det kommer til bruk. De er uformelle i stilen, men med riktig antrekk gir de samtidig litt attitude og personlighet.

Dermed kan du like gjerne bruke dem på jobben, som på kafebesøket, eller byturen. Den karakteristiske klakkelyden som treskoene er kjent for trenger du ikke tenke på lenger. Dagens tresko har stort sett alltid en undersåle på skoen som er laget av gummi og denne gjør at de er nesten like lydløse som andre sko når du går på dem.

Fra fattigfolkets sko - til motebildets hotteste

Historien til disse særpregede skoene er lang. Den første bruken vi kjenner til, er fra antikken hvor treskoene ble brukt som en form for sandaler, hvor enkle remmer festet treskoen til foten Da som et enkelt fottøy for fattigfolk.

I middelalderen tok også samfunnets øvre klasser i bruk treskoen. Ved å kombinere annet fottøy med en underdel utformet som en tresko, kunne man bevege seg på sølete underlag og fremdeles ha relativt rent fottøy. En praktisk løsning som bevarte det finere fottøyet som ble spart til det aller viktigste sosiale begivenhetene.

Etter at kalosjen ble vanlig, forsvant derimot treskoen fra rikfolket, men utbredelsen ble bare større blant bønder og fabrikkarbeidere. Treskoene var relativt billige å produsere. Treskoene var en vanlig sko over det meste av Europa frem til 1900-tallet, hvor treskoen i stor grad ble erstattet av andre skotyper.

Men som kjent, forsvant ikke treskoen likevel.

På 60-tallet dukket den plutselig opp i motebildet. Da i den enkle varianten med sort lær på toppen og en enkel tresåle. Treskoen var tilbake og tok moteverdenen med storm. «Alle» ville plutselig ha denne enkle, luftige og egentlig ganske så behagelige skoen. Den karakteristiske klakkelyden av tresåler som dunker ned i heller og asfalt var en svært vanlig lyd blant de motebevisste.

Man kunne høre folk med tresko på lang avstand. Det var en karakterisktisk lyd som man kjenner igjen bare man har hørt den en gang. Det var en lyd man ofte hørte, til langt ut på 70-tallet.

Nå klakker det i gatene igjen. Riktignok ikke like tydelig som før, for dagens modeller har stort sett en underslåe laget av gummi. Det gjør at de ikke lager like høy lyd som før. De kan likevel høres hvis man hører godt nok etter.Det er et tegn på at treskoene har i hvert fall blitt populære igjen etter den første populariteten på 70-tallet.

Tresko på Skoringen.no

Her på Skoringen.no finner du et variert utvalg av tresko. Fra den enkle, klassiske modellen med sort overskinn, til mer sprudlende modeller med polka-dot retro stil. Likevel, siden det er en typisk sommersko, er utvalget vårt naturligvis størst i sommerhalvåret. Det er ikke å anbefale å bruke tresko om vinteren. Det kan bli litt vel kaldt.

Andre typer sko hos skoringen

Tresko er bare en av skotypene som selges hos Skoringen. Noe annet ville være litt rart med tanke på at Skoringen er en ganske stor kjede av butikker som selger sko. Dersom du trenger nye sko er det store muligheter for at du finner ditt nye skopar her.

Vi nevner det bare i forbifarten at vi selger alt fra høyhælte sko til gummistøvler. Dermed skal det mye til for at du ikke finner noen sko som passer deg og din stil. Det er bare å ta seg god tid til å se igjennom det store utvalget vårt.

Dersom du er av den aktive typen kan det være at du heller vil ha sko som passer bedre til å være aktiv, kan vi anbefale at du tar en titt inn på vår side for sneakers til dame. Hvis det er tilfelle vil vi også minne deg om at det lønner seg å kjøpe sko som er litt for store til deg slik at du tar hensyn til at føttene dine kommer til å utvide seg litt som følge av økende gjennomstrømning av blod i føttene dine.

Dersom du husker på dette, kan du ha spart deg for en hel del vannblemmer på grunn av økende friksjon mellom foten din og innsiden av skoen. Da er det bare å kose seg med dine yndlingsaktivteter i en travel hverdag.

Vi har en fleksibel bytteordning, men hvis du ønsker å prøve skoene i en butikk, er du selvfølgelig hjertelig velkommen innom. Du finner oss over stort sett hele landet, fra Kirkenes til Mandal.