• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Vondt i føttene? Få sunne føtter med 5 minutters "fotyoga"

Fotøvelser

null

Ta yogaen til et nytt nivå: fotyoga. Det kan kanskje virke litt vanskelig å skulle få presset inn tid til fotyoga også i hverdagsprogrammet. Er nå det nødvendig, tenker du kanskje? Selvfølgelig er det ikke det. Men det er skikkelig godt for føttene – og det kan gjøres på 5–10 minutter.

Så hvis du faktisk ønsker å bruke noen minutter av og til på litt fotyoga for å ta ekstra godt vare på de kjære føttene dine, så vil vi være de første til å støtte deg – her i form av å dele noen virkelig effektive øvelser fra fotterapeuten vår med deg.

I artikkelen her kan du lese om

  • Tre gode grunner til å gjøre fotyoga
  • Fotterapeutens fem favorittøvelser
  • Tre ideer til når du kan ha tid til fotyoga (spoiler: for eksempel mens du ser på serier!)

Tre gode grunner til å gjøre fotyoga

Hvis du er løper

Fotøvelsene er en god måte å forebygge klassiske fotskader fra løping, siden øvelsene gjør føttene mer fleksible. Og fleksibiliteten vil også være til fordel for løpingen.

God trening for ømme føtter

Fleksibiliteten som øvelsene gir er veldig bra for deg som for eksempel står eller går mye i løpet av en dag siden den gjør føttene dine sterke. Mange fotsykdommer behandles også bl.a. med mobilitetstrening, som fotøvelsene er. Så det har altså en effekt.

Gagner hele kroppen

Føttenes tilstand kan påvirke hele kroppen siden føttene har så mange trykkpunkter som er knyttet til andre deler av kroppen. Så er det ett sted man bør prioritere å gi litt kjærlighet, er ikke føttene et dårlig sted å starte.

Og så til øvelsene:

Fotterapeutens fem favorittøvelser

1. Vippen
Sitt på en stol med føttene på gulvet. Løft vekselvis hælen og deretter tærne slik at du gjør en vippelignende bevegelse med føttene. Gjør øvelsen i ett minutt.

2. Krøllet tå
Sitt på en stol med føttene på gulvet. Krøll tærne slik at føttene løftes, mens hælen og tærne fortsatt er på gulvet. Stram foten og hold i 10 sekunder. Gjenta 10 ganger.

3. Gå på tærne
Stå på tærne og gå fremover i 15 sekunder. Ta pause i 10 sekunder. Gjenta tre ganger.

4. Støvsugeren
Plukk opp ting fra gulvet med føttene dine. Så enkelt som det. Det kan for eksempel være en penn du har lagt på gulvet. Plukk opp vekselvis med høyre og venstre fot. Konkurrer litt med deg selv og se hvor mange ganger du klarer det på et minutt.

5. Flette fingre og tær
Flett fingrene så langt inn mellom tærne som du kan. Når du har godt grep, lager du sirkler med foten i hånden i 30 sekunder. Gjenta på motsatt fot.

Tre ideer til når du kan gjøre fotøvelser

Så var det bare det med å få tid til det... Øvelsene over kan gjøres på 5–10 minutter. Og hvor finner du de minuttene? Her er tre forslag:

I forbindelse med trening

Hvis du først er i gang med å trene, kan du kanskje forlenge treningen med fem minutter og få inn fotøvelsene? Eller kanskje som et lite rituale etter en løpe-/gåtur?

Mens du ser på Netflix

Hva stopper deg i å gi føttene litt oppmerksomhet mens du følger med på Queer Eye?

Rituale før sengetid

Gjør det til en vane å ta fotøvelsene på sengekanten før du legger deg. Det krever at du legger deg fem minutter tidligere. God natt, kjære føtter <3