• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Smerter under føttene? En fotskanning kan være løsningen

Fotskanning

Smerter under føttene kan være utrolig plagsomt og hemmende. Dessverre er det noe mange mennesker har problemer med på et eller annet tidspunkt i livet, og skyldes rett og slett at vi ikke gir føttene våre nok kjærlighet (det kan du lese mye mer om her LENKE TIL ARTIKKEL OM STATISTIKK).

Det er nettopp denne kjærligheten vi prøver å gi verden mye mer av med prosjektet #feetpositivity (LENKER TIL ARTIKKEL OM FEETPOSITIVITY).

Men hvis du ligger litt etter på kjærlighetsfronten (og stol på oss, du er langt fra den eneste, så ikke noe å skamme seg over), så er det heldigvis aldri for sent å begynne å gi føttene sine litt ekstra oppmerksomhet.

Hvis du har vondt i føttene, er fotskanning et veldig bra sted å begynne.

Kjærlighet til føttene dine starter med en fotskanning

Smerter under føttene kommer ofte av at man går i sko som ikke gir foten nødvendig støtte i forhold til belastningen den utsettes for. Når det skjer vil man ha en tendens til å legge et stort press på bestemte områder på undersiden av foten, som så blir overbelastet – og man begynner å få problemer. Når det skjer, er det beste man kan gjøre å gi de belastede områdene ekstra støtte – for eksempel i form av en såle som støtter akkurat de områdene.

Dessverre er det ikke lett å se på selve foten akkurat hvor skoen trykker – bokstavelig talt.

Og hvis du bare velger en tilfeldig såle som ikke støtter akkurat der foten trenger det, kan du fort gjøre vondt verre.

… Det er her fotskanningen kommer inn i bildet.

Den kan nemlig fortelle oss hvordan trykket er på føttene dine i stående stilling, og ut fra den analysen anbefale en såle som støtter akkurat de områdene som foten din trenger (man må jo bare elske ny teknologi!).

Ekstra støttende ortopediske såler

Fotskanneren anbefaler hvilken Aetrex-såle som passer best til foten din. Aetrex-sålene er ortopediske såler som hver og én er designet for å støtte ett eller flere av de områdene på foten hvor vi oftest opplever smerte.
For de aller fleste vil en av Aetrex-sålene passe til fotens behov. For selv om vi alle er unike, har føttene våre – og problemene vi har med dem – ofte mange fellestrekk. Enkelte kan selvsagt ha nytte av en spesialsydd såle, men i mange tilfeller vil en av Aetrex-sålene være midt i blinken for foten og dens behov (f.eks. for Anja og faren hennes Asmus – du kan lese hvordan de ble kvitt smertene her LENKER TIL TESTIMONIAL-ARTIKKEL).


Så hva er det sålene gjør?

Sålen støtter og avlaster trykket på bestemte områder av foten. Det kan på sikt få smertene til å forsvinne, fordi du utjevner belastningen og smerten i stedet for å opprettholde den med de gamle skoene uten støtte. Sålen gir den støtten foten ikke har selv.

… og hvorfor kan man ikke bare bruke "de billige fra supermarkedet"?

En lei tendens er at mange starter med å prøve "de billige sålene fra supermarkedet". Og hvis de ikke fungerer, konkluderer man raskt med at såler ikke kan løse problemene. Det er imidlertid enorm forskjell på støtten i en billig såle og en ortopedisk såle. Og problemet med å prøve en tilfeldig såle fra supermarkedet er nettopp det, at med mindre man har foretatt fotskanning, ikke nøyaktig vet hvor sålen skal inn og støtte. Dermed ender man potensielt opp med å velge en såle som forverrer smertene dersom den støtter på feil sted.

Er en fotskanning noe alle bør ta?

Hvis du ikke har smerter eller utsetter føttene for stor belastning, er det ingen grunn til å ta en fotskanning. Vi anbefaler en fotskanning hvis:

• du har smerter under føttene
• du ofte belaster foten (f.eks. går mye i høyhælte sko eller fottøy uten støtte – eller står og går mye i løpet av en dag) – slik at du kan forebygge smerter

Det er viktig å poengtere at en fotskanning ikke kan vise skader, som eksempelvis gikt eller vridning, men kun selve trykkbelastningen. Hvis du er i tvil om en fotskanning vil være bra for føttene dine kan du komme innom oss, så tar vi en prat om det. For vi elsker at du tenker på føttene dine – og vi vil gjøre alt vi kan for å bidra til at føttene dine får den kjærligheten de fortjener ❤️ #feetpositivity.

Se hvilke butikker som har fotskanner her: https://www.skoringen.no/artikler/fotskanner