• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Slik tar du godt vare på føttene når du bruker høyhælte sko

Høyhælte

Det er bare å innse det: Høyhælte sko kan være en påkjenning for føttene våre – og for resten av kroppen. Men vi vil aldri be deg om å droppe de høyhælte skoene hvis du liker å bruke dem. Til gjengjeld vil vi gjerne dele noen tips med deg om hva du kan gjøre for at det skal bli litt bedre for føttene dine (og kroppen) å hoppe i et par høye hæler – slik at du kan gjøre det i mange år til.

Men først litt om hvordan høyhælte sko kan være tøffe mot føttene og kroppen 👇🏼

Belastning fra høye hæler

Hvis vi overdriver bruken av høyhælte sko, kan vi være uheldige og på sikt få plager som nedsunken forfot og innovervendt stortå (hallux valgus). Vi kan også få kortere muskler og sener, noe som kan gjøre foten stivere, og en endret kroppsholdning som kan belaste for eksempel knær og rygg.

Men hei! Vi vil at du skal bruke akkurat de skoene som gjør deg glad. Også høyhælte sko. Og det er heldigvis flere ting du kan gjøre for å redusere konsekvensene av høye hæler.

Hold foten sterk

Jo sterkere foten din er, jo mer belastning tåler den (det betyr ikke at en sterk fot fjerner alle plager med å gå i høyhælte sko). Du kan for eksempel styrke foten ved å gjøre fotøvelser (eller fotyoga, som vi synes det er mye morsommere å kalle det), som gjør foten mer fleksibel og dermed litt bedre rustet for belastningen fra høyhælte sko. Du kan se de fem favorittøvelsene til fysioterapeuten vår her: LENKER TIL ARTIKKEL OM FOTØVELSER

Hold øye med foten

Velger du å gå mye i høyhælte sko, så kjenn godt etter om du får smerter – og gjør noe med det raskt hvis du kjenner det, for føttene sin skyld. Ta heller raskt tak i problemene enn å ignorere dem – i hvert fall hvis du drømmer om å kunne gå i høyhælte sko resten av livet.

Ta pause

Kan du kanskje bytte ut de høyhælte skoene med flate sko en gang iblant? Det vil føttene dine sette stor pris på. Og ellers gjør du dem en stor tjeneste ved å ta pauser i løpet av dagen. Hvis du sitter og har mulighet til det, kan du alltids ta av deg skoene under bordet 😉

Livreddere for høyhælte sko: Sålene som aldri forlater de høyhælte skoene dine igjen

Når vi bruker høyhælte sko, kan vi like godt gjøre det så behagelig som mulig og belaste føttene minst mulig mens vi bruker dem. Derfor vil vi gjerne introdusere deg for to såler som kan hjelpe deg med å ta vare på føttene dine når du bruker høye hæler – og som kanskje aldri forlater de høyhælte skoene dine igjen.

Sålen som forhindrer at du glir fremover i de høyhælte skoene

Du kjenner garantert følelsen av å gli frem i de høyhælte skoene. Det kan faktisk gjøre ganske vondt i tærne. Vår sklisikre gelsåle (https://www.skoringen.no/touch-nonslip-gel-saal?productid=9659903710) forhindrer nettopp det. I tillegg er den både gjennomsiktig og diskré, så ingen kan se at du har den i skoen.

Den svetteabsorberende sålen

Når vi bruker høyhælte sko, har vi ofte kastet sokkene. Det betyr at det ikke er noe som absorberer fotsvetten. Konsekvensen kan være at de høyhælte skoene gnager eller at du glipper i dem og derfor må knipe tærne sammen for å holde dem fast. Hvis du har opplevd det, vet du at det kan være ubehagelig. Men her er vår skinnsåle til høyhælte sko (https://www.skoringen.no/touch-brilliant-leather-saal?productid=9659902810) din venn. Den har nemlig svetteabsorberende evne i tillegg til å gi god polstring under foten, så det føles mer behagelig å ha på høyhælte sko.