• Fri frakt på bestillinger over 599,-
 • Klikk & Hent etter 1 time
 • Gratis retur og bytte i butikk
Slik pleier du tåneglene dine best

Neglelakk

null

Det beste du kan gjøre for føttene dine, er å gi dem en skikkelig dose kjærlighet (#feetpositivity). Kanskje det for deg betyr å legge på en fin neglelakk? Da skal i hvert fall ikke vi holde tilbake alle gode råd om hvordan du får lakken til å bli helt glatt – og hvordan du best tar vare på tåneglene før, under og etter bruk av neglelakk. Så: Værsågod! 👇🏼

I artikkelen her kan du lese om

 • hva som er lurt å gjøre før du legger neglelakk på tåneglene
 • hvordan du kan ta godt vare på neglene når du bruker neglelakk
 • hvordan du fjerner Shellac selv og pleier neglene dine best etterpå

Start med en pedikyr

Du har allerede valgt neglelakken du vil ha, dratt av sokkene og satt på tåskilleren. Men føttene og neglene dine vil takke deg om du gir dem litt ekstra pleie i form av en pedikyr før du går i gang med neglelakken. Så her kommer en trinn-for-trinn-veiledning som du kan følge.

 1. Ta et fotbad for å myke opp huden. (vi gir deg oppskriften på hjemmelaget fotbadesalt her). Lenke til artikkel om fotbadesalt
 2. Skrubb bort hard og død hud. Unngå å bruke fothøvel. Du kan nemlig fort skrubbe for hardt og fjerne for mye hud. Og det kan gjøre ganske vondt. En vanlig kjøkkensvamp passer fint til formålet.
 3. Klipp og fil neglene (og husk å klippe rett over slik at du unngår inngrodde negler), skyv neglebåndene tilbake, og klipp eventuelt overflødige neglebånd av med en 3-i-1 negleklipper.
 4. Tørk føttene godt – og spesielt mellom tærne (ellers kan du få sopp). Avslutt med en fet fuktighetskrem på føttene og litt olje på neglebåndene.

Og så til neglelakken

Shellac eller neglelakk? Begge har sine fordeler og ulemper. Og la oss være ærlige. En av ulempene med Shellac er at den tærer på neglene. Men samtidig er det deilig å slippe å tenke på at den kan flasse av de første to–tre ukene. Det forstår vi absolutt. Hvis du velger Shellac, bør du gjøre neglene dine den tjeneste å ta godt vare på dem før, under og etter. Litt lengre ned på siden gir vi deg gode råd om hvordan du fjerner Shellac selv og tar best vare på neglene i etterkant.

  Shellac er en kombinasjon av vanlig neglelakk og gelé som skal herde under en UV-lampe mellom hvert lag. Herdingen gir Shellac en vakker glans og holdbarhet på opptil tre uker.

Men først …

Tre gode råd for hvordan du kan ta godt vare på neglene ved bruk av vanlig neglelakk

Beskytt neglene – og unngå misfarging – med en god base

Det er viktig å starte med en underlakk før du påfører selve neglelakken. Med en underlakk får du nemlig ikke bare neglelakken til å ligge jevnt og pent, du beskytter også neglene dine mot misfarging.

Et lite triks som gjør det enkelt å påføre neglelakk

Når du har valgt den neglelakken du liker best, er det egentlig bare å legge den på. Et lite triks er å fjerne noe av lakken fra børsten mot innsiden av glasset, slik at du ikke påfører for mye lakk i første strøk. Et tynt lag er lettere å håndtere. Og så tørker det raskere. Selv om lakken kan dekke helt allerede etter første strøk, er det alltid lurt med to strøk. Det gir best holdbarhet.

Slik får du neglelakken til å vare (enda) lenger

Når neglelakken er tørr, er det lurt å avslutte med en topplakk. Den gir ekstra glans og forsegler lakken, så den verken får riper eller begynner å skalle av med en gang. Du kan med fordel smøre neglene med litt olje hver kveld. Det holder dem vakre og sterke.

Bonusinfo: Er du en av dem som oppbevarer neglelakken i kjøleskapet? Det er faktisk ikke så veldig lurt, fordi kulden skaper kondens på innsiden av flasken og denne kan ødelegge neglelakken.


Shellac: Et godt tips for å fjerne den – uten å skade neglene

Når Shellac-en har begynt å skalle av, kan du godt fjerne den selv. Men du skal helst ikke skrape eller file. Det kan nemlig ødelegge overflaten på neglene dine. Følg i stedet de tre trinnene nedenfor.

 1. Hell neglelakkfjerner på et stykke bomull og surr det rundt neglen slik at hele neglen dekkes. Dekk med folie. La det være på i ca. 20 minutter.
 2. Bruk tommelen til å gni bomullsdotten fra side til side for å fjerne lakken fra neglen. Hvis du ikke får fjernet alt, kan du legge bomullsdotten og folien tilbake på neglen og vente noen minutter til.
 3. Avslutt med olje. Når du fjerner Shellac-en, fjerner du også litt fuktighet fra neglene. Konsekvensen kan være at neglene dine tørker ut og kanskje ender opp med å bli tynne og myke, og i verste fall sprekke. Derfor er det alltid lurt å avslutte med olje.