• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Forleng levetiden til skoene og støvlene dine

Oppbevaring av sko

null

#feetpositivity handler om å være snill med føttene sine. Det kan du blant annet være ved å ta på deg et par sko som du har behandlet med kjærlighet og oppbevart på en bra måte. Bonusen med bra oppbevaring er at det forlenger levetiden til skoene og støvlene dine, slik at du kan få glede av dem i mange flere sesonger. Men hvordan oppbevarer du skoene og støvlene dine på en bra måte? Vi deler de beste tipsene våre med deg.

I artikkelen her kan du lese om

  • hvordan du gjør skoene klare til å pakkes bort
  • de beste betingelsene for bra oppbevaring av sko
  • tre konkrete ideer til smart oppbevaring av støvler

Gjør støvlene dine klare for vinterdvale

Vi kommer ikke utenom det: Rengjøring

Når du pakker bort støvlene dine for sommeren (eller sandalene for vinteren for den saks skyld), er det å rengjøre dem det viktigste du kan gjøre. På den måten unngår du at skitt, salt, gjørme osv. rekker å trenge inn i materialet.

Du kan for eksempel bruke den myke siden av en skuresvamp; den er god å rense med, samtidig som den ikke er for hard mot skinnet. Du kan også bruke denne rensen (https://www.skoringen.no/touch-all-cleaner-150ml?productid=9659924231) eller denne gelen (https://www.skoringen.no/touch-natural-gel-50ml?productid=9659925131).

Hvis joggeskoene dine trenger rengjøring (kanskje du har et par hvite som ikke er fullt så hvite lenger?), er Shoe & Sneaker Cleaner Kit med rengjøringslotion, mikrofiberklut og skobørste (https://www.skoringen.no/touch-shoe--sneaker-cleaner-kit?productid=9659950931) din venn. Det kan brukes på alle materialer og farger, men egner seg spesielt godt til hvite såler.

Tørketid: Vent gjerne 24 timer

Når du har rengjort støvlene eller skoene dine, er det viktig at du lar dem tørke helt før du setter dem til oppbevaring. Over natten er en fin regel, og med 24 timer er du helt sikker.

Unngå hurtigtørkemetoder

Vi anbefaler ikke at du tørker skoene på en radiator. Den direkte varmen fra radiatoren er ikke bra for skoene. Og spesielt ikke hvis de er laget av skinn. Det samme gjelder varmeskap og direkte sollys. Skinnet kan nemlig tørke ut.

Optimale forhold for oppbevaring av sko: Tre gode råd

Det må være tørt
Fuktige forhold kan forårsake mugg. Så vaskekjelleren er ikke aktuell.

Skoene må kunne få luft
Derfor oppbevares de best i et rom med god ventilasjon. Hvis du velger å oppbevare skoene dine i esker, er det lurt å velge noen som ikke er 100 % lufttette.

Ja takk til romtemperatur
Pass på at skoene ikke er for nærme varme elementer (f.eks. radiatorer) – igjen for å unngå å tørke ut skinnet. Romtemperatur er mest optimalt.

Bonustips:
Du kan ev. legge litt duft i skoene i form av et stykke papir som du drypper med litt lavendelolje (eller annen olje med naturlig duft som du liker) når du ikke bruker dem. Da lukter de godt når du på et tidspunkt finner dem frem igjen.

Oppbevaring: Støvel-tips

Langskaftede støvler er noe av det som kan være vanskeligst å finne ut av hvordan skal oppbevares. Derfor får du her tre forslag, der det også er tatt høyde for at støvlene har det bra mens de oppbevares.

Buksehengere er geniale
Buksehengere kan være til stor hjelp når det kommer til oppbevaring av støvler. Du bare klipser støvlene fast i de to klemmene og henger dem i et skap. Pass imidlertid på at klemmene ikke lager merker i skinnet, og at du velger et skap som blir åpnet en gang i blant slik at støvlene får luft.

Støvelkunst og gammel mote
Har du vurdert om støvlene dine kan være pene nok til å stå på utstilling? En reol med langskaftede støvler som står oppreist ser faktisk flott ut og kan være en del av innredningen. Du kan få støvlene til å stå oppreist ved hjelp av gamle blader (da kan du også forsvare hvorfor du ikke kastet dem). Du ruller bare sammen bladene og setter dem ned i støvlene som støtte.

Gjemt, ikke glemt
Hvis du er mer typen som vil gjemme det bort, kan du legge støvlene i esker enkeltvis – for eksempel under sengen eller på roterommet, hvis du har et. Og husk at det er best å ikke legge på lokket. Støvlene skal kunne puste.