• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
37 % av unge kvinner dropper sandalene

Flauhet

null
Som forhandlere av sko opplever vi hver dag hvordan folk har det med føttene sine. Og vi får dessverre ofte en følelse av at kvinner kan være flaue over føttene sine. For å finne ut om antakelsen vår stemte, gjennomførte vi en spørreundersøkelse.

Der fant vi ut at 37 % av kvinner i alderen 18–34 har opplevd å være flaue over føttene sine. Og faktisk i en så stor grad at de har latt være å bruke åpne sko. I tillegg sier 25 % av de spurte at de ikke synes føttene deres er fine. Den statistikken synes vi er trist.

Derfor har vi startet #feetpositivity-bevegelsen

For å få flere kvinner til å føle seg bra med hvordan de ser ut – også når det gjelder føttene deres. For å få flere kvinner til å vite at de er helt ok slik de er – også når det gjelder føttene deres. Og ikke minst for å ta et oppgjør med den generelle oppfatningen vi som samfunn har skapt om at føtter er "stygge/ekle". Det er en inngrodd ting i mange av oss å tenke slik.
Og det kan man jo undre seg over, når føtter er noe av det mest normale i verden.

Så vi satte oss ned for å finne ut hvorfor.

37 % av kvinner* har opplevd å være flaue over føttene sine
*i alderen 18–34 år

"Hvorfor tenker vi ofte stygge ting om føtter?"

I vår søken etter å finne svaret på nettopp det, har vi snakket med en rekke kvinner om deres forhold til føttene sine, og om hvorfor de ikke liker egne eller andres føtter – eller begge deler.

Da fant vi et mønster. Det handler faktisk ikke om føtter generelt, men om føttenes tilstand. At føtter ofte har skavanker, er skitne, upleide, slitte og ustelte. Og det er jo dessverre sant. Vi er ganske enkelt ikke gode nok til å pleie, ta vare på og verne om føttene våre. Og dette til tross for at føttene kanskje er det stedet på kroppen som utsettes for den største belastningen: De bærer hele tiden vår egen vekt, er stort sett i kontakt med andre (ofte skitne) overflater og belastes ofte av feil fottøy. Dette medfører hard hud, liktorner, inngrodde negler og andre fotproblemer. Og det ser jo ikke akkurat pent ut. Men dette er helt normale tilstander i dag, fordi de fleste av oss forsømmer å pleie føttene – selv om det paradoksalt nok ofte er årsaken til at vi blir flaue over føttene våre og skjuler dem i lukkede sko og til slutt skaper historien om "at føtter er stygge".

25 % av kvinner* synes ikke at føttene deres er fine
*i alderen 18–34 år


Så hvordan kan vi endre den historien?

Det kan vi ved at vi alle ser innover. Eller rettere sagt nedover. Ned på føttene våre. Og med hånden på hjertet spør oss selv: Tar jeg godt nok vare på føttene mine? Svaret på det spørsmålet er ofte det samme som svaret på hvorvidt man er komfortabel med føttene. Og hvis det svaret er nei, så bør det neste spørsmålet være: Hvordan kan jeg endre det?

På denne siden vil vi forsøke å gi deg svaret på det. Vi har skrevet en rekke artikler om hva du kan gjøre for å ta godt vare på føttene dine og holde de vakre, slik de i utgangspunktet er.

Du kan bl.a. lese om:

  • hvordan fotyoga kan styrke føttene dine
  • de vanligste årsakene til at vi får såre føtter og fotproblemer
  • og hvordan innleggssåler kan være en livredder for føttene dine

Hvis vi vil endre den vanlige oppfatningen om at føtter er stygge, så begynner det med at hver enkelt av oss må anerkjenne at hvis vi vil unngå skavankene som gjør føttene mindre pene, så må vi pleie dem og ikke ignorere det når vi f.eks. opplever smerter på grunn av feil fottøy. Vi må gi føttene våre den kjærligheten de faktisk fortjener.

Vi kjemper for #feetpositivity – og det skammer vi oss ikke over

You spend most of the time on your feet. Make peace with them.

Som merkevare stopper vi ikke ved oss selv. Vi spør oss også om det er noe vi som skoforhandler kan gjøre for å hjelpe deg med å gi føttene dine mer kjærlighet.

Først og fremst kan vi være sparringspartner for deg i butikkene våre, og gjøre et stort nummer ut av å ikke bare finne et par sko du liker, men som også passer til foten din sitt behov. Derfor har vi introdusert fotskanneren vår. En maskin som skanner foten din og kan fortelle oss nøyaktig hvilke såler som passer best til deg. Du kan lese mer om hva fotskanneren vår kan brukes til her LENKE. Og hva andre har fått ut av å prøve fotskanneren her LENKE.

Hjelp oss med å spre budskapet – vis oss føttene dine på Instagram!

Det er viktig for oss å spre budskapet om #feetpositivity. For jo flere som er involvert, jo lettere blir det å få til en forandring. Og jo raskere kan vi slutte med fotskam og i stedet få spredt mye #feetpositivity. Du kan hjelpe oss med å spre budskapet og inspirere andre kvinner til å elske og være stolte av føttene sine ved å dele et bilde av føttene dine på Instagram og tagge det med #feetpositivity.

Vi tror at kjærligheten til føtter generelt starter med at hver og en av oss gir kjærlighet til våre egne føtter. Og det synes vi faktisk er en vakker tanke. Hvis vi alle gjør det, så kan vi sammen bidra til å endre statistikken slik at ingen kvinner i fremtiden skal være flaue over å gå i sandaler eller med bare tær. For det er det mest naturlige i verden. Verden trenger bare litt mer #feetpositivity. Let’s give them that!