• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Fotskanning satte en stopper for hælsporer

null
Da 49 år gamle Anja Holst tok med faren, Asmus Holst, til Skoringen for å kjøpe nye sko til dem begge, hadde de ikke forestilt seg at det skulle ende opp med å bli kuren for både far Asmus sine hælsporer og Anjas smerter under foten.

Anja jobber på et kjøkken hvor hun står mange timer daglig. Og selv om far Asmus på 75 år for lengst er pensjonist, sørger han for å holde seg i form. Han går tur tre timer hver dag – totalt 45 km i uken (det står det respekt av !).

Var plaget med både hælsporer og smerter under foten

For både Anja og Asmus har denne hverdagen dessverre gått hardt utover føttene.
"Jeg har slitt mye med hælsporer, ca. 2–3 ganger i året. Og i de periodene jeg har hatt det, har jeg knapt klart å gå. Hælsporer gjør virkelig vondt", sier Asmus. "Men far er ikke typen til å sitte stille, så han gikk likevel» legger Anja til. "Men det har helt sikkert vært altfor hardt for føttene hans, og gåturene var jo slett ikke like hyggelige for far når de var preget av smerter."

Anja har selv slitt en del med smerter i tåballene etter lange dager på jobb. "Jeg fikk også veldig hard hud, så jeg har gått til fotpleier regelmessig for å holde føttene så fine som mulig." (Så bra Anja – du tar vare på føttene dine!)

Vanlige såler fungerte ikke

"Vi har begge prøvd mange forskjellige typer 'vanlige' såler som man kan kjøpe på supermarkedet, men ingen har fungert. Så vi hadde vel begge nærmest kommet dit hen at vi bare måtte leve med at det var sånn", lyder det fra Anja.

"Men så en dag, da vi skulle inn til Lotte (ekspeditør, Skoringen Aabenraa) og kjøpe sko, sa hun at de hadde fått en slik skanner, som hun syntes far burde prøve. Hun visste nemlig godt at han slet med hælsporer."
Far Asmus følger opp: "Nå var det ikke akkurat det vi kom for, men vi tenkte at når hun tilbyr det, så kan vi like gjerne gjøre det – så da var det bare å håpe at det ikke var hull i sokkene", ler han.
"Og det var gratis, så hvorfor ikke?" legger Anja til.

Hva er en fotskanner?

Fotskanneren er en maskin som analyserer trykkfordelingen på foten din. Skanningen kartlegger den personlige fotprofilen din, hvor det tydelig vises hvordan du legger trykket på foten – samt hvor høy belastningen er på de enkelte stedene på foten. Basert på skanningen kan vi finne den Aetrex-sålen som passer til akkurat din fot.

Fotskanneren avslørte hvor skoen trykket

Så Asmus gikk opp på fotskanneren, som avslørte stor belastning på hælene og på forfoten – og ut fra den analysen anbefalte skanneren en såle som kunne gi føttene til Asmus optimal støtte. I dette tilfellet var det en såle med buestøtte og forfotspute, som gjør at foten løftes på de riktige stedene og unngår belastning på de utsatte områdene.

Etter at analysen til Asmus var blitt presentert, tok det ikke lang tid før Anja også sto med føttene plantet på skanneren.

"Lotte var flink til å forklare hva skannerbildene betydde, og hvordan og hvorfor de anbefalte sålene støtter foten. Og hun tok seg god tid, selv om det var mange i butikken."

Anjas analyse viste et nesten identisk resultat med farens, så hun ble anbefalt en tilsvarende såle.

Hvordan gjøres en fotskanning?

Du stiller deg opp på fotskanneren med sokker på. Her står du i ca. tre minutter mens foten din analyseres.

Du kan se en video av hvordan det foregår her: https://youtu.be/Mjgkn_3tjPk

"Jeg var litt i tvil først, for jeg synes det var mye penger for en såle. Jeg sammenlignet med de billige fra supermarkedene", sier Anja. "Men jeg bestemte meg likevel for å gi det en sjanse, noe jeg ikke har angret ett sekund på i ettertid.»

Både Anjas og farens smerter har forsvunnet etter at de fikk en såle i skoen

"Siden jeg fikk sålene i Skechers-skoene mine har smertene forsvunnet – og sålene har ikke forlatt skoene mine siden. Altså bortsett fra når jeg vasker dem. Til og med fotpleieren min sa allerede etter 5 uker at hun kunne se på foten min at jeg hadde fått såler. Det er nesten ikke mer hard hud igjen."

Også for far Asmus har sålen vært et lite mirakel: "Jeg har ikke hatt hælsporer en eneste gang siden jeg fikk sålen. Og jeg kunne føle det med én gang da jeg satte foten ned i skoen. Foten satt rett og slett bedre i skoen", sier han.

"Og det er selv om jeg bare går med sålene annenhver dag."

Verdt alle pengene

Både Anja og faren Asmus vil derfor anbefale alle som har problemer med føttene å få tatt en fotskanning. Også andre i familien har vært innom Skoringen i håp om å finne en magisk såle. For som Anja så fint sier det:

"Det kan godt hende at en såle koster litt, men det er jo verdt pengene når føttene får det bedre."

Og vi kunne ikke vært mer enige. Det er akkurat det #feetpositivity handler om.

Her kan du se hvilke butikker som har fotskanner: LENKE.
Fotskanningen er gratis og du trenger ikke å bestille time. Du kommer bare innom butikken.