• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
0 Valgt
1 produkter
Sorter etter:
Du har sett 1 av 1 produkter

Treskoen er en allsidig sko, som vi normalt anbefaler sammen med klassiske jeans eller en sommerlig kjole. Men du må gjerne bruke treskoene sammen med skjørt eller piratbukser også.

Les mer om tresko

Treskoene er allsidig i forhold til bruk. De er uformelle i stilen, men med riktig antrekk gir de samtidig litt attitude og personlighet.

Dermed kan du like gjerne bruke dem på jobben, som på cafebesøket, eller byturen. Den karakteristiske klakkelyden trenger du ikke tenke på lenger. Dagens tresko har stort sett alltid en undersåle av gummi og denne gjør dem (nesten) like lydløse som andre sko når du går på dem.

Fra fattigfolkets sko - til motebildets hotteste!
Historien til disse særpregede skoene er lang. Den første bruken vi kjenner til, er fra antikken hvor treskoene ble brukt som en form for sandaler, hvor enkle remmer festet treskoen til benet. Da som et enkelt fottøy for fattigfolk.

I middelalderen tok også samfunnets øvre klasser i bruk treskoen. Ved å kombinere annet fottøy med en underdel utformet som en tresko, kunne man bevege seg på sølete underlag og fremdeles ha relativt rent fottøy. En praktisk løsning som bevarte det finere fottøyet.

Etter at kalosjen ble vanlig, forsvant derimot treskoen fra rikfolket, men utbredelsen ble bare større blant bønder og fabrikkarbeidere og var en vanlig sko over det meste av Europa frem til 1900-tallet, hvor treskoen i stor grad ble erstattet av andre skotyper.

Men som kjent, forsvant ikke treskoen allikevel.
På 60-tallet dukket den plutselig opp i motebildet. Da i den enkle varianten med sort lær på toppen og en enkel tresåle. Og treskoen tok moteverdenen med storm – «alle» ville plutselig ha denne enkle, luftige og egentlig ganske så behagelige skoen. Den karakteristiske klakkelyden av tresåler som dunker ned i heller og asfalt var en svært vanlig lyd blant de motebevisste – en lyd man ofte hørte, til langt ut på 70-tallet.

Men nå klakker det i gatene igjen. Riktignok ikke like tydelig som før, for dagens modeller har stort sett gummi-undersåle, men treskoene er i hvert fall blitt populære igjen!

Tresko på Skoringen.no
Her på Skoringen.no finner du et variert utvalg av tresko. Fra den enkle, klassiske modellen med sort overskinn, til mer sprudlende modeller med polka-dot retro stil. Men siden det er en typisk sommersko, er utvalget vårt naturligvis størst i sommerhalvåret.

Vi har en fleksibel bytteordning, men hvis du ønsker å prøve skoene i en butikk, er du selvfølgelig hjertelig velkommen innom. Du finner oss over stort sett hele landet, fra Kirkenes til Mandal.