• Fri frakt på bestillinger over 599,-
  • Klikk & Hent etter 1 time
  • Gratis retur og bytte i butikk
Ingen produkter funnet

Dr. Martens

Doc Martens er et kjent klassisk sko og støvelmerke med et meget godt rykte. Støvlene sitter behagelig på bena, sålen er myke, og dempet med luftputer, og det tidløse designet ser enkelt og greit veldig bra ut.

Doc Martens er et kjent klassisk sko og støvelmerke med et meget godt rykte. Støvlene sitter behagelig på bena, sålen er myke, og dempet med luftputer, og det tidløse designet ser enkelt og greit veldig bra ut.

Dr. Martens – lav damesko

I utvalget av Dr. Martens sko hos Skoringen finner du hovedsakelig støvletter og støvler for kvinner. Om du er ute etter andrekvinnestøvler i skinnfinner du også dette hos oss.

Ved siden av gode skinnstøvler finner du også Dr. Martens damesko i samme utføring som de kjente støvlene, med gul søm ved sålen ut en utføring i sort skinn. Skoen har holdt seg i motebildet lenge, ikke minst på grunn av et pent og tidløst design, men også fordi skoene er hardføre, praktiske og behagelig, samtidig som det er pene sko som passer til forskjellig hverdagstøy.

Denne typen sko for kvinner har opplevd en oppsving i etterspørsel da hipsterbølgen, med en gjenoppliving av moteikoner fra 60 – 70 – og 80 – tallet, bredte seg over de europeiske storbyene, noe som igjen har ledet til at denne skotypen er blitt veldig trendy.

Dr. Martens – Klassisk kvinne-støvel og støvlett for vinter og sommer

Ved siden av Doc. Martens sko finner vi selvfølgelig også støvler og støvletter fra produsenten i utvalget til Skoringen. Her er det med ett mer å velge mellom. Alle modeller er utførte i sort skinn, og de fleste har også den ikoniske gule sømmen ved sålen. De høyeste damestøvlene fra Dr. Martens er den klassiske støvelen med 18 hull for snøringen. Du finner også lavere støvletter med mer beskjedne 8 hull i snøringen.

Ved siden av dette finnes det også en vintermodell fra Dr. Martens. Dette er en 8-hulls støvlett i svart skinn som er foret med plysj, som stikker ut litt over skaftet på støvelen. Sålen er robust og gir godt fotfeste for dine varme føtter.

Hvem var Dr. Martens?

Hva har en doktor med en av verdens beste støvler å gjøre? Er det kun en æres-utnevnelse slik det gjøres når det oppdages en ny planet eller en ny art med insekter? Neida. Det var faktisk en helt vaskeekte lege som sto for skapelsen av de aller første Dr. Martens støvlene.

Doktorens fulle navn var Klaus Märtens. Under den annen verdenskrig tjenestegjorde han som sådan i den tyske armé. Men det var det som skjedde under en kort permisjon i det avsluttende krigsåret 1945 som var avgjørende for hans framtid som skoprodusent. Han falt nemlig og slo seg stygt under en skitur i de tyske alpene. Det var særlig ankelen som fikk gjennomgå.

Tilbake i uniformen fant han at de støvlene de brukte ikke gjorde ham noe særlig godt. Det fikk han god tid til å tenke over da krigen var tapt og han kunne reise hjem.

Han fikk tak i litt skogummi og satte i gang å snekre sammen sine egne støvler. Han la vekt på en stødig og støttende såle og luftig foring, og viste seg også å ha et talent for design.

Sammen med en kompanjong begynte de å masseprodusere dem. Gummien de brukte var kassert av det som en gang var det tyske luftforsvaret.

I Dr Martens første år var det først og fremst kvinner over førti år som lot seg henfalle til disse nye og særlig praktiske støvlene. Men de solgte så bra at det er riktig å betegne dem som en suksess.

Doc Martens blir en britisk hit

Den neste milepælen i den utrolige historien om Dr. Martens støvler utspinner seg i Storbritannia. Rettighetene til føring av dette merket på de britiske øyer ble lagt ut for salg i 1959, og ble kjøpt av R. Griggs Group Ltd. Fra da av var Dr. Martens sko, støvler og støvletter umiskjennelige britiske.

Griggs Group ble stiftet i 1901, og på det tidspunktet de overtok Dr. Martens hadde de allerede lang erfaring i å lage støvler.

Noen små forandringer tillot de seg riktignok på det som skulle bli det nye flaggskipet. Hælene ble justert litt opp og ikke minst la de på en gul søm nederst ved sålen. Det var slik det ble så lett å gjenkjenne en autentisk dr. Martens støvel. Dr. Martens 1460 var født. Dette var den originale som vintage brukere fremdeles sverger til.

Dr. Martens for folk flest

Det var et praktisk fotplagg som ble sendt ut til det britiske folket. For en stor del ble det arbeiderklassens varemerke de første årene. Det var de som måtte gå til jobben, og kanskje stå foran maskinene hele dagen, som sverget til Dr. Martens. Men også yrkesgrupper som politi og postbud brukte Dr. Martens i sin profesjonsutøvelse.

Det var denne arbeiderklasse-identiteten som særlig appellerte til punker-bevegelsen på 1970-tallet. På den måten ville de vise hvor de kom fra. Ironisk nok var de stadige konflikter mellom dem og politiet, som fortsatt brukte de samme støvlene. De solide støvlene ble også brukt av skinheadsene. På 1970-tallet var denne gruppen fremdeles ikke forbundet med nynazisme.

Dr Martens i musikken

Det var Peter Towsend, vokalist i the Who, som dro med seg Dr. Martens støvlene sine inn på scenen i 1966. Som han selv sa var han lei av å se ut som et juletre når han gikk på scenen. Han ville tilbake til noe opprinnelig, som han mente å finne blant annet i disse støvlene. Dessuten ga de god støtte når han svingte gitaren.

Også Elton John viste seg med Dr. Martens sko, riktig nok et par nummer for store, i rockemusikalen Tommy i 1975.

Dessuten har punk-band som Sex Pistol og The Clash vært blant dem som har opptrådt i de sorte støvlene med de gule sømmene.

«Doc Marten Chelsea boots»

Chelsea boots er også umiskjennelig britisk, og fremfor alt urbant. Det er ikke noe unaturlig i å koble disse. Dr Martens Chelsea boots er vårens og høsten støvler. Da skifter vi ut Dr Martens sandaler med noen skikkelige støvler eller kanskje også Dr Martens gummistøvler.

Og når det blir riktig kaldt, kan vi finne fram Dr Martens foret vintersko. På den måten bruker du «Dr Martins» året rundt. Og det er slett ikke ille. Det gir deg en trygghet alltid å kunne vende tilbake til det samme merket.

Dr Martens støvletter og støvletter i Oslo

Det er selvfølgelig ikke noen problemer å finne Dr. Martens i Oslo i noen av Skoringens mange filialer. Det er også mulig å kjøpe dem på nett der og i resten av landet. Skoringen leverer overalt.

En postpakke med Dr. Martens sko er en glede å sende, og forhåpentlig også en glede for deg å motta. Lukten av ferske lærstøvler i posten slår neste julemiddagen på sitt beste. Husk du har både angre- og bytterett på det du kjøper. Det gjelder ikke bare hvis det er feil på varen, men også når den ikke passer eller bare det ikke er akkurat den fargen du har tenkt deg.

Da kan du også se på andre støvler og støvletter vi har i butikken vår. Her er det alle typer sko til utendørs (og innendørs) bruk, både til damer, herrer og barn. Det har aldri vært lettere å kjøpe gode sko. Benytt muligheten og kompletter skosamlingen din med et par Dr. Martens i dag!